Γιατί δεν πρέπει να πίνεις πολλά ζεστά ροφήματα το καλοκαίρι

Δημοσιεύθηκε 31 Μαΐου, 2022

Δεν είναι μυστικό ότι το καυτό ντους είναι απολαυστικό, αλλά συγχρόνως είναι και βλαβερό για το δέρμα! Βλέπεις, το απογυμνώνει από τα φυσικά έλαιά του και κατ’ επέκταση το αφυδατώνει. Μας αρέσει όμως και δεν έγινε και κάτι να το κάνουμε πού και πού. Όχι συνέχεια, φυσικά!

Στην ίδια λογική πρέπει να κινείσαι και με τα ζεστά ροφήματα. Τι θέλω να πω; Ότι επίσης δεν είναι καλό για το σώμα σου να πίνεις πάρα πολλά ζεστά ροφήματα – από ζεστό cocktail και καφέ μέχρι τσάι που αχνίζει- μέσα στη μέρα και τα χείλη σου πρέπει να είναι ο «οδηγός» σου για να καταλάβεις πότε πρέπει να τα σταματήσεις ή να τα περιορίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα χείλη σου είναι ο «οδηγός» σου για να περιορίσεις τα ζεστά ροφήματα
Αν τελευταία έχεις παρατηρήσει ότι τα χείλη σου ξεραίνονται πάρα πολύ, ότι σε τραβούν και γενικά έχουν υποστεί μία ταλαιπωρία, σκέψου μήπως πίνεις πολλά και ζεστά ροφήματα και περιόρισέ τα. Κι αυτό, γιατί η υπερβολική έκθεση σε ζεστά υγρά μπορεί ν’ αποδυναμώσει τον λιπιδικό φραγμό (aka τα φυσικά λίπη του δέρματος) στην επιφάνεια των χειλιών.

Εν συνεχεία, τα χείλη θα αφυδατωθούν και μαζί με αυτά θα αφυδατωθεί και όλη η επιφάνεια της επιδερμίδας του σώματός σου, καθώς η αφυδάτωση στα χείλη οδηγεί σε διαδερμική απώλεια νερού.

Πού οφείλεται αυτή η κατάληξη

Όλα αυτά οφείλονται εν μέρει στο γεγονός ότι το δέρμα στα χείλη είναι πιο λεπτό από το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα. Ειδικότερα, το δέρμα των χειλιών είναι δέρμα με βλεννογόνο, επομένως έχει πολύ υψηλή απορρόφηση και είναι επίσης πιο εκτεθειμένο στα στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram