Πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν γάλα και γαλακτοκομικά σε ποσότητες κάτω από τα συνιστώμενα όρια.
Σύμφωνα με ανάλυση 14 μελετών για την επίδραση των γαλακτοκομικών στην υγεία, η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης χρόνιων παθήσεων.
Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Advances in Nutrition και σύμφωνα με αυτά τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των εξής κινδύνων:
1.Kατάγματος της σπονδυλικής στήλης
2.Μεταβολικού συνδρόμου
3.Διαβήτη τύπου 2
4.Καρκίνου του παχέος εντέρου
5.Καρκίνου της ουροδόχου κύστης
6.Καρδιομεταβολικού κινδύνου
7.Βλάβης στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία