Βόρεια Εύβοια: Έκκληση για στήριξη του τουρισμού

Δημοσιεύθηκε 14 Αυγούστου, 2021

Αποκαρδιωτικό είναι το ποσοστό ακυρώσεων σε τουριστικά καταλύματα στη βόρεια Εύβοια μετά τις πυρκαγιές, που αγγίζει το 95%

Μετά τις καταστροφικές φωτιές στη βόρεια Εύβοια, η τοπική κοινωνία κάνει έκκληση στον κόσμο να στηριξεί τον τουρισμό της περιοχής, που έχει πληγεί ανυπολόγιστα.
Αντιμέτωποι με την καταστροφή της επόμενης μέρας είναι οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας, της περιοχής που επλήγη περισσότερο από τις πυρκαγιές που μαίνονταν για τουλάχιστον εννέα ημέρες. Η επόμενη μέρα βρίσκει τους κατοίκους της περιοχής μουδιασμένους. Εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καμένη έκταση στη βόρεια Εύβοια προσδιορίζεται στα 507.950 στρέμματα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του συστήματος δορυφορικών καταγραφών EFFIS, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 700.000. Πρόκειται για τεράστια καταστροφή του πρασίνου της περιοχής.

Ο παραγωγικός ιστός της βόρειας Εύβοιας που συνδέονταν με το δάσος, έχει επίσης καταστραφεί. «Οι ρητινοκαλλιεργητες βρίσκονται στο απόλυτο μηδέν, έχουν χάσει το μεροκάματο. Οι μελισσοκόμοι το ίδιο, καθώς οι καλλιέργειες τους έχουν πληγεί κατά 80% με 90%. Ανάλογη είναι και η καταστροφή στην κτηνοτροφία. Το μόνο που έχει μείνει και μπορεί να στηρίξει την τοπική οικονομία είναι ο κλάδος του τουρισμού. Όλα τα άλλα χρειάζονται αρκετό χρόνο για να ανακάμψουν δυστυχώς» λέει ο Πέτρος Στεφανής, διαχειριστής του τουριστικού οδηγού VoriaEvia.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram