Βραβείο φωτογραφίας για τη «Γυναίκα από την Εύβοια» του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη

Δημοσιεύθηκε 5 Οκτωβρίου, 2022

«Η Γυναίκα από την Εύβοια» αναδείχθηκε ως η κορυφαία φωτογραφία, ανάμεσα στις χιλιάδες που κατατέθηκαν, στον διαγωνισμό Siena International Photo Awards 2022.

Ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης με την φωτογραφία «Γυναίκα από την Εύβοια» (Woman from Evia) είναι ο νικητής του διαγωνισμού Siena International Photo Awards 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«H φωτογραφία της χρονιάς», αναφέρεται στο δελτίο τύπου του διαγωνισμού, «προέρχεται από την Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Το πλάνο αποτυπώνει την απόγνωση της Κριτσιώπης Παναγιώτα, μιας 81χρονης γυναίκας, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν στο σπίτι της κατά τη διάρκεια των σφοδρών δασικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα το καλοκαίρι του 2021 και προκάλεσαν εκτεταμένες περιβαλλοντικές ζημιές».

«Η εικόνα επιλεγμένη από δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες που στάλθηκαν από 140 χώρες και θα εκτεθεί στη Σιένα από την 1η Οκτωβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου μαζί με τις νικήτριες φωτογραφίες των 12 κατηγοριών του SIPA 2022», τονίζει η ανακοίνωση.

Το «κλικ» του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη ισούται κυριολεκτικά με περισσότερες από 1.000 λέξεις. Η στιγμή που η ηλικιωμένη κρατά το στήθος της και κλείνει τα μάτια, καθώς καίγονται τα πάντα γύρω της, είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Μάλιστα, σε αρκετούς η εν λόγω εικόνα θύμισε τον πίνακα του Έντβαρντ Μουνκ, την «Κραυγή».

Ο γνωστός σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος είχε αποτυπώσει τη φωτογραφία του Κώστα Τσακαλίδη, παραπέμποντας ευθέως στον διάσημο πίνακα του εξπρεσιονιστή καλλιτέχνη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram