Βρέθηκε σπαθί σταυροφόρων ηλικίας 900 ετών

Δημοσιεύθηκε 22 Οκτωβρίου, 2021

Ένα σπαθί που ανακαλύφθηκε στο βυθό της θάλασσας από έναν δύτη κοντά στις ακτές του Ισραήλ ενδέχεται να είναι 900 ετών και να ανήκε σε έναν ιππότη της Αδελφότητας των Σταυροφόρων, σύμφωνα με την ισραηλινή αρχαιολογική υπηρεσία (AIA).

Ο Ισραηλινός δύτης Σλόμι Κάτζιν ανακάλυψε το Σάββατο στην Καισαρεία (βορειοδυτικά) ένα σπαθί μήκους ενός μέτρου με λαβή 30 εκατοστών, καλυμμένο εξ ολοκλήρου από κοράλλια και κοχύλια, αλλά «σε άριστη κατάσταση», ανέφερε η ανακοίνωση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ισραήλ: Βρέθηκε σπαθί που πιθανότατα ανήκε σε Σταυροφόρο © EPA/Shlomi Katzin/Israel Antiquities Authority HANDOUT

Αυτό το σπαθί είναι «ένα σπάνιο και έξοχο εύρημα που προφανώς ανήκε σε έναν σταυροφόρο ιππότη», δήλωσε ο αξιωματούχος της AIA, Νιρ Ντιστελφέρλντ στην ανακοίνωση. «Είναι συναρπαστικό να βλέπεις ένα τέτοιο αντικείμενο, το οποίο μας ταξιδεύει 900 χρόνια πίσω, σε μια άλλη εποχή με ιππότες, πανοπλίες και ξίφη».

Το αντικείμενο βρέθηκε σε μια περιοχή όπου υποθαλάσσια ρεύματα μεταφέρουν τακτικά άμμο, γεγονός που οδήγησε στην ανακάλυψη, δήλωσε ο Κόμπι Σαρβίτ, διευθυντής του τμήματος θαλάσσιας αρχαιολογίας.

Αφού παραδόθηκε στην υπηρεσία εθνικών θησαυρών, το σπαθί θα εκτεθεί για το κοινό αφού καθαριστεί και αναλυθεί, δήλωσε ο διευθυντής της AIA, Έλι Εσκοσίδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram