Βασίλης Σφακιανόπουλος: Περπάτησε 162 χιλιόμετρα από την Αθήνα στην Εύβοια μαζεύοντας σκουπίδια

Δημοσιεύθηκε 13 Οκτωβρίου, 2021

Η δράση του πρότζεκτ Save Your Hood για το περιβάλλον

Tο πρωί της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου ο Βασίλης Σφακιανόπουλος έβαλε την φόρμα γυμναστικής του, προκειμένου να νιώθει άνετα και έθεσε σε εφαρμογή το μεγαλεπήβολο σχέδιό του: να ξεκινήσει από το σπίτι του, στην Κυψέλη, και να περπατήσει 162 χιλιόμετρα μέχρι το χωριό Ελληνικά της Εύβοιας, για έναν ξεχωριστό σκοπό: να καθαρίσει όλο το τοπίο που θα βρει μπροστά του από κάθε λογής σκουπίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 36χρονος που πέρσι τον Νοέμβριο ίδρυσε την οικολογική, εθελοντική ομάδα Save Your Hood (Σώσε την Γειτονιά σου}, που έγινε γνωστή μέσα από τις επιτυχημένες δράσεις καθαρισμού των γειτονιών από τα σκουπίδια σε όλη την Ελλάδα, υπολογίζει, όπως λέει, πολύ και στην βοήθεια που θα έχει από τους κατά τόπους ντόπιους, τους οποίους περιμένει να συνδράμουν όπως μπορούν στην περισυλλογή των σκουπιδιών.

Όπως τονίζει ο ίδιος, «όσο περισσότερη βοήθεια έχει, τόσο πιο γρήγορα θα μπορεί να περπατά και να πλησιάζει τον τελικό του σκοπό», με ορίζοντα άφιξης στα Ελληνικά το μεσημέρι ή το απόγευμα της Κυριακής 10 Οκτωβρίου και με τον οποιονδήποτε να μπορεί να τσεκάρει ανά πάσα στιγμή την ακριβή του θέση μέσα από το saveyourhood.gr, όπου υπάρχει και ένας διαδραστικός χάρτης της πεζοπορίας του Βασίλη.

Το περπάτημα για τον Βασίλη αυτές τις επτά ημέρες θα ξεκινάει, όπως επισημαίνει, από πολύ νωρίς, στις επτάμιση το πρωί, με σκοπό μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα να έχει φτάσει στον προορισμό της εκάστοτε μέρας, έχοντας διανύσει γύρω στα είκοσι πέντε χιλιόμετρα μέσα στην ημέρα του.

Όσον αφορά στο ερώτημα «γιατί η κατάληξη της διαδρομής να είναι τα Ελληνικά;», η απάντηση έχει δυο πόδια: αφενός γιατί ήταν ένα από τα χωριά που επλήγησαν περισσότερο από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου και αφετέρου γιατί είναι το μέρος όπου πέρασε τα παιδικά του καλοκαίρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram