Βίντεο της Google μας δείχνει σε 2 λεπτά πώς καταστρέψαμε τον πλανήτη μέσα σε μόλις 37 χρόνια

Δημοσιεύθηκε 1 Ιουλίου, 2021

Η Google Earh βρήκε έναν μοναδικό τρόπο να δείξει πώς καταστρέψαμε τη Γη, αλλά και να μας ευαισθητοποιήσει περισσότερο για την προστασία της.

Δημιούργησε ένα βίντεο στο οποίο μέσα σε 2 περίπου λεπτά, δείχνει τις αλλαγές που υπέστη ο πλανήτης σε μόλις 37 χρόνια. Συνέλλεξε δορυφορικές εικόνες από την πλατφόρμα της Google και τη NASA, που δείχνουν πόσο άλλαξαν τα τοπία σε διάφορες πόλεις του κόσμου όπως το Ντουμπάι, αλλά και σε δάση, θάλασσες και κυρίως στη Γροιλανδία, που φαίνεται ξεκάθαρα το λιώσιμο των πάγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα προσωπικά με στεναχωρεί πάρα πολύ αυτή η εικόνα

Σκοπός είναι «να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα του μεταβαλλόμενου πλανήτη μας -μια εικόνα που δείχνει όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις λύσεις, καθώς και τη μαγευτική ομορφιά των φυσικών φαινομένων σε βάθος δεκαετιών», όπως αναφέρει η Google.

Για την προετοιμασία αυτού του βίντεο, χρειάστηκε να αναλυθούν συνολικά, 24.εκατ. εικόνες από το 1984 μέχρι το 2020.

Η πρόσβαση στο Timelapse μπορεί να γίνει πολύ απλά μέσω της ειδικής εφαρμογής για τα κινητά, ή μέσω του Google Earth.

Μέσα σε αυτή, βρίσκονται πάνω από 800 δισδιάστατα και τρισδιάστατα βίντεο που είναι διαθέσιμα για παρακολούθηση σε μορφή MP4 ή στο YouTube.

Ανάμεσα τους υπάρχει και ένα που αφορά την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη, απεικονίζοντας τις αλλαγές του τοπίου στην πόλη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram