Αυτός είναι ο λόγος για να ξεκινήσεις να βάζεις τζίντζερ στον καφέ σου

Δημοσιεύθηκε 29 Μαΐου, 2022

Όταν πρόκειται για τα οφέλη του καφέ στην υγεία μας, πολλά έχουν ειπωθεί κι άλλα τόσα έχουν τεκμηριωθεί σε έρευνες. Αλλά η προσθήκη ενός από τους γνωστούς super stars της φύσης στην καθημερινή μας συνήθεια, στον καφέ μας δηλαδή, μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το συναίσθημα που όλοι θέλουμε να νιώθουμε. Ναι, για την ευεξία μιλάμε!

Ποιο είναι όμως αυτό το superfood; Η κανέλα, η βανίλια ή το κάρδαμο; Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που αν το αναμείξεις με την καφεΐνη απογειώνει τη γεύση και χαρίζει α οφέλη του. Όχι, δε μιλάμε για τα συνηθισμένα μπαχαρικά. Είναι η ταπεινή αλλά πικάντικη ρίζα τζίντζερ που απογειώνει στην πρωινή ή απογευματινή σου τελετουργία με την καφεΐνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τζίντζερ, επιστημονικά γνωστό ως Zingiber officinale, μπορεί να προστεθεί στον καφέ σου και να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Το WebMD σημειώνει ότι το μπαχαρικό που προέρχεται από τις ρίζες του τζίντζερ είναι γεμάτο από φυσικές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν από τη ναυτία. Φαίνεται να κάνει τα μαγικά του μέσω του στομάχου και του εντέρου αλλά και να επηρεάσει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.

Το Saudi Medicine Journal αναγνωρίζει το τζίντζερ για την ικανότητά του να βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης, όπως σημειώνεται σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH).

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram