Αυτός είναι ο καλύτερος και πιο θεραπευτικός τρόπος να ξεκινάς την ημέρα σου

Δημοσιεύθηκε 23 Αυγούστου, 2022

Πιθανότατα κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να αποφύγεις να αντιμετωπίζεις τους βαθύτερους φόβους σου σε καθημερινή βάση. Ο κόσμος είναι ήδη αγχωτικός, επομένως το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να φέρνουμε στο μυαλό μας είναι μια ενδεχόμενη αποτυχία ή μια μεγάλη φοβία που βιώνουμε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το να γράφουμε τους φόβους μας σε ένα ημερολόγιο, θα τους δώσει στην πραγματικότητα λιγότερη δύναμη πάνω μας, όχι περισσότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο φόβος, όταν τον δούμε προσεκτικά, είναι το πιο μοναδικό συναίσθημα στην ανθρώπινη φύση», λέει ο habit expert Michael Chernow.

«Ο φόβος μπορεί να μας εξουθενώσει ψυχικά, σωματικά και πνευματικά. Ταυτόχρονα, όμως, μπορεί να μας παρακινήσει να σκαρφαλώσουμε στα ψηλότερα βουνά, να πάρουμε ρίσκα για να πετύχουμε τους στόχους μας ή να αφοσιωθούμε στον άνθρωπο με τον οποίο έχουμε ονειρευτεί το υπόλοιπο της ζωής μας».

Η συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσεις από σήμερα κιόλας

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να θεραπεύσεις την ψυχή σου από τους μεγαλύτερους φόβους σου, είναι να κρατάς μια λίστα με όλα - και όλους - εκείνα που σε τρομάζουν, γράφοντάς τα σε ένα ημερολόγιο κάθε πρωί που ξυπνάς.

«Η ομορφιά αυτής της πρακτικής είναι ότι όταν ανατρέχω στους φόβους που έγραψα πριν από μήνες ή και χρόνια, διαπιστώνω ότι πολύ λίγοι, αν όχι κανείς, από αυτούς τους φόβους έγιναν πραγματικότητα. Πέρασα τόσο πολύ χρόνο με το να αγχώνομαι για πράγματα που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα. Αυτό που με έχει διδάξει αυτή η συνήθεια είναι ότι ο φόβος είναι ως επί το πλείστον κατασκευασμένος, δημιουργείται σε μια ιστορία που λέμε στους εαυτούς μας και όσο περισσότερο έχουμε επίγνωση του εαυτού μας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ζούμε χωρίς αυτόν», λέει o Chernow.

Αυτό το ημερολόγιο θα σε βοηθήσει να σκεφτείς αν οι φόβοι σου καταλαμβάνουν χώρο στο μυαλό και την ψυχή σου χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram