Αυτή είναι αποδεδειγμένα η πιο υγιεινή σοκολάτα

Δημοσιεύθηκε 14 Αυγούστου, 2021

Η σοκολάτα αποτελεί μοναδικά αγαπημένο υλικό εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα την βρεις στην αγορά σε στερεά μορφή (η κλασική σοκολάτα), σε ροφήματα, παγωτό, ακόμη και τσίχλα. Η πλούσια, γλυκιά γεύση της την κάνει να ξεχωρίζει. Δυστυχώς όμως η σοκολάτα και τα γλυκά που καταναλώνουμε περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που βλάπτουν τον οργανισμό και αυξάνουν μακροπρόθεσμα το σωματικό λίπος.

Οι λάτρεις της σοκολάτας χαίρονται όταν μιλούν για τα οφέλη των αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στη σοκολάτα, αλλά είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν παρασκευάζονται όλες οι σοκολάτες με τον ίδιο τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πιθανά οφέλη για την υγεία από την επεξεργασμένη, υψηλή σε γλυκαντική ουσία σοκολάτα είναι σχεδόν μηδενικά, αλλά τα οφέλη από τη μαύρη σοκολάτα είναι πολυάριθμα κι εντυπωσιακά.

Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η μαύρη σοκολάτα που περιέχει τουλάχιστον 60-70% κακάο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προάγουν την υγεία και τον οργανισμό με πολλούς τρόπους. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διαξαχθεί έχει αποδειχθεί πως η μαύρη σοκολάτα ενισχύει τη μνήμη, μειώνει την κακή χοληστερόλη, ενισχύει την λειτουργία της καρδιάς και παράλληλα μειώνει το λίπος της.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram