Αυτά τα 5 superfoods δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου!

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκεμβρίου, 2021

Τα λεγόμενα superfoods βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο λόγω του υψηλού θρεπτικού τους περιεχομένου και των πολλών πλεονεκτημάτων για την υγεία.

Δεν υπάρχει κάποιος ενιαίος ορισμός για μια υπερτροφή, αλλά οι ειδικοί συμφωνούν ότι όλες περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμινών, μετάλλων, πολυφαινολών (συστατικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες) και αντιοξειδωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ορισμένα superfoods είναι γνωστό ότι καταπολεμούν τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες, έναν τύπο μορίου οξυγόνου που πιστεύεται ότι είναι παράγοντας για την πρόκληση πολλών ασθενειών, όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος, καθώς και ότι συμβάλλουν στη διαδικασία γήρανσης.

 Η συμπερίληψη υπερτροφών στη διατροφή σου, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας, να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος και των μαλλιών σου και να μειώσει τον κίνδυνο πεπτικών προβλημάτων και χρόνιων ασθενειών. 

Εμείς έχουμε συγκεντρώσει για εσένα τα καλύτερα superfoods που κυκλοφορούν στην αγορά και σου αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους είναι καλό να τα εντάξεις στη διατροφή σου. 

Κινόα

Η κινόα είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, περιέχει οκτώ αμινοξέα και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.Το καλύτερο απ' όλα; Είναι gluten free, επομένως αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική για το σιτάρι ή τα δημητριακά.

Goji berries

Τα goji berries περιέχουν και τα 18 αμινοξέα, καθώς και μεγάλες δόσεις βιταμίνης Α, Β1, Β2, Β6 και Ε, ενώ είναι γεμάτα με περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι και περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια.

Κάρδαμο

Το κάρδαμο είναι γεμάτο βιταμίνες Α και C, ενώ λειτουργεί σαν φυσικό αντιβιοτικό, βοηθώντας στην εξάλειψη των ανεπιθύμητων κηλίδων και στη θεραπεία του δέρματος.

Βρώμη

Η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες και πολλά άλλα. Εκτός από τη βελτίωση της επιδερμίδας, είναι εξαιρετική για όσους υποφέρουν από στρες και κούραση. 

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες από τα φρούτα, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram