Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν το τσάι σου ανθυγιεινό

Δημοσιεύθηκε 2 Δεκεμβρίου, 2021

Το τσάι γενικά είναι ένα από τα πιο διαιτικά ροφήματα και ένα ρόφημα που πολύ συχνα βοηθάει κιόλας στην απώλεια βάρους. Τι πρέπει όμως να προσέξουμε;

Η υπερβολική κατανάλωση τσαγιού προκαλεί προβλήματα υγείας

Μια είναι η παροιμία που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε περίσταση, και δεν είναι άλλη από το... παν μέτρον άριστον! Και στην περίπτωση κατανάλωσης τσαγιού, το μέτρο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, αφού η υπερβολή μπορεί να μειώσει το πόσο καλά απορροφά ο οργανισμός σου το σίδηρο, να αυξήσει τα επίπεδα άγχους όπως ακριβώς κάνει και ο καφές, να σου δημιουργήσει προβλήματα ύπνου, αλλά και να σου προκαλέσει καούρα ή/και ναυτία. Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση τσαγιού μπορεί να οδηγήσει σε εισροή φθορίου στο σώμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικές από αυτές τις παρενέργειες προέρχονται από την καφεΐνη που περιέρχει το τσάι, ενώ άλλες, όπως η καούρα και η ναυτία, προέρχονται από το ίδιο το τσάι.

Η προσθήκη γάλακτος προσθέτει θερμίδες στο διαιτητικό τσάι σου

Μια ακόμη ανθυγιεινή συνήθεια που κάνεις με το τσάι σου είναι η προσθήκη υπερβολικής ποσότητας γάλακτος, αφού με αυτόν τον τρόπο το κατά τ' άλλα υγιεινό τσάι, γίνεται μια... βόμβα θερμίδων (ειδικά αν χρησιμοποιείς πλήρες γάλα).

Τα προσυσκευασμένα ροφήματα τσαγιού δεν είναι τόσο υγιεινά όσο νόμιζες

Αν και υπάρχουν και υγιεινές επιλογές, τα περισσότερα προσυσκευασμένα ροφήματα τσαγιού είναι γεμάτα ζάχαρη. Γι' αυτό έχε υπ' όψιν σου ότι το πραγματικά υγιεινό τσάι είναι μόνο αυτό που φτιάχνεις εσύ η ίδια με τα χεράκια σου, όταν φυσικά δεν κάνεις περιττές προσθήκες όπως αυτές που προαναφέραμε!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram