Αυτά είναι τα καταλληλότερα hairstyles για λεπτά μαλλιά

Δημοσιεύθηκε 9 Ιανουαρίου, 2022

Καμιά φορά είναι προτιμότερο να επιλέγετε χτενίσματα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας αντί για τις τελευταίες τάσεις. Αν ανήκετε κι εσείς στη κατηγορία γυναικών με λεπτά και, συχνά, αδύναμα μαλλιά καλό θα ήταν να εξετάσετε το ενδεχόμενο των κοντύτερων κουρεμάτων, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν τα μαλλιά σας να διατηρηθούν υγιή και να δείχνουν πλουσιότερα.

Άλλωστε οι επιλογές σε short hairstyles είναι απεριόριστες. Τα δικά μας αγαπημένα είναι τα pixie και bob κουρέματα, που προσδίδουν φρεσκάδα και μετατρέπουν κάθε σύνολο σε απόλυτα κομψό και stylish.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας;

Όσον αφορά τα πολύ λεπτά μαλλιά και το λούσιμό τους, η γραμμή μεταξύ του πολύ και του λίγο είναι λεπτή. Οι περισσότερες γυναίκες με λεπτά μαλλιά νιώθουν την ανάγκη να λούζονται πολύ συχνά για να αποφύγουν την επιπλέον λιπαρότητα που μειώνει τον όγκο των μαλλιών τους  περισσότερο. Ωστόσο η πρακτική αυτή δεν συνιστάται. Προτιμήστε να αλλάξετε το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε με ένα ξηρότερο, αντί να αυξήσετε τη συχνότητα του λουσίματός σας.

Επιλέξτε ακόμη και dry shampoo που απορροφά τα έλαια και βοηθά στη διατήρηση και αύξηση του όγκου των μαλλιών.

Συμβουλές styling για λεπτά μαλλιά.

Εκτός από ένα καλό dry shampoo που αναφέραμε ήδη, αναζητήστε σαμπουάν και conditioner που δίνουν όγκο ή τουλάχιστον την ψευδαίσθηση αυτού για κάποιο χρονικό διάστημα. Δοκιμάστε ξηρά σπρέυ υφής, ανάλογες πούδρες και σπρέυ με βάση το αλκοόλ τις ημέρες που δεν λούζεστε, για να προσποιηθείτε πληρότητα και να διατηρήσετε ένα πιο πυκνό look μαλλιών. Επιπρόσθετα, δοκιμάστε πλαϊνή χωρίστρα  μαζεύοντας τα μαλλιά σε μια πλευρά, αφού με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η ψευδαίσθηση επιπλέον όγκου, ειδικότερα σε συνδυασμό με σγουρά ή κυματιστά χτενίσματα.

201104143833 cameron 1024x650 1
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 03: Cameron Diaz attends a photocall for "Sex Tape" at Corinthia Hotel London on September 3, 2014 in London, England. (Photo by Stuart C. Wilson/Getty Images)

Ποια είναι τα καταλληλότερα κουρέματα για λεπτά μαλλιά;

Και ξεκινώντας λίγο αντίστροφα, επιλέξαμε να αναφέρουμε το κούρεμα που σίγουρα πρέπει να αποφύγετε, που δεν είναι άλλο από τα μακριά μαλλιά. Ως γενικός κανόνας, τα λεπτά μαλλιά φαίνεται να αναδεικνύονται περισσότερο με κοντύτερα κουρέματα, αφού με τον τρόπο αυτό διατηρούν καλύτερα το φυσικό τους σχήμα και τον όγκο τους. Ανάλογα με το πόσο λεπτά είναι τα μαλλιά σας τώρα, μπορείτε να επιλέξετε και το μήκος (ή την μείωση αυτού), ενώ σας προτείνουμε να τα κουρεύετε τακτικά, καθώς λεπτά μαλλιά με απεριποίητες άκρες χάνουν ακόμη περισσότερο όγκο και εμφανίζονται φτωχότερα και επίπεδα.

Αν ωστόσο επιλέξετε μακρύτερα χτενίσματα, προτείνουμε layers -διαφορετικά, δηλαδή, μήκη και στρώματα- αφού έτσι τα μαλλιά αποκτούν σχήμα και εμφανίζονται ελαφρύτερα και «αφράτα». Όσον αφορά τα ιδανικότερα hairstyles, μπούκλες, κυματιστά και σπαστά μαλλιά πάντα προτιμώνται και προτείνονται.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram