Αραιά φρύδια; 4 συμβουλές για να γεμίσεις τα κενά

Δημοσιεύθηκε 9 Οκτωβρίου, 2023

Όταν τα φρύδια είναι γεμάτα και πυκνά αναδεικνύουν τη νεανικότητα του. Κι αν έχεις αρχίσει να παρατηρείς αραιά σημεία ή κενά, τότε ξέρεις πως έχει έρθει η ώρα να τα φροντίσεις.

Αρχικά, εάν αντιμετωπίζεις τριχόπτωση στα φρύδια, δεν είσαι μόν@. Αυτό συμβαίνει γιατί το άγχος παίζει σημαντικό ρόλο στην τριχόπτωση, είτε πρόκειται για τρίχες στο κεφάλι είτε στα φρύδια. Και οι ορμόνες, φυσικά, παίζουν ρόλο σε αυτό, αφού η κορτιζόλη (η ορμόνη του στρες) εμποδίζει τη φάση ανάπτυξης στους θύλακες των τριχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, υπάρχουν δερματικές παθήσεις (έκζεμα, ψωρίαση κ.ά.) αλλά και συνήθειες ομορφιάς που μπορούν να δημιουργήσουν κενά στα φρύδια. Όποια κι αν είναι η αιτία, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι για να ενισχύσεις την υγιή ανάπτυξη τους.

Κάνε απολέπιση στα φρύδια σου

Κάτω από τις τρίχες των φρυδιών υπάρχει συσσώρευση νεκρών κυττάρων που δεν έχεις φανταστεί ποτέ. Αυτό εμποδίζει τόσο την απορρόφηση θρεπτικών προϊόντων όσο και την ανάπτυξη καινούριων και υγιών τριχών. Μπορείς να αναμείξεις λίγο καλά αλεσμένο ροζ αλάτι με λίγο καστορέλαιο και να τρίψεις απαλά τα φρύδια σου. Εκτός από την απολέπιση, τα φρύδια θα κερδίσουν και τη θρέψη του ελαίου που θα χρησιμοποιήσεις. Μπορείς να κάνεις απολέπιση στα φρύδια σου μια φορά τον μήνα.

Κάνε μασάζ στην περιοχή γύρω από τα φρύδια

Όπως στο τριχωτό της κεφαλής έτσι και στα φρύδια το μασάζ μπορεί να διεγείρει την ανάπτυξη των τριχών. Όταν χτενίζεις ή κάνεις μασάζ στα φρύδια σου βελτιώνεις την κυκλοφορία και την οξυγόνωση της περιοχής. Μπορείς να κάνεις μασάζ με τα δάχτυλα σου ή με μία πέτρα gua sha.

Κάνε μία μάσκα φρυδιών

Τα φρύδια σου μπορούν να ωφεληθούν και από μία εβδομαδιαία μάσκα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τζελ αλόης βέρα ή έλαιο καρύδας ή καστορέλαιο. Αλλά, μπορείς να εφαρμόσεις και κάποια μάσκα φρυδιών του εμπορίου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram