Αποσμητικά χωρίς χημικά: Είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου

Δημοσιεύθηκε 29 Νοεμβρίου, 2021

Το θέμα ιδρώτας και δυσοσμία είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί πολλούς από εμάς

Τα αποσμητικά καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν τις σωματικές οσμές. Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, δεν μυρίζει ο ιδρώτας σου, αλλά τα βακτήρια που ζουν στην επιδερμίδα σου, τα οποία «τρώνε» τις πρωτεΐνες που περιέχει ο ιδρώτας. Τα αποσμητικά λοιπόν, περιέχουν συστατικά που καταπολεμούν τα βακτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αντιιδρωτικά από την άλλη, καταπολεμούν τον ίδιο τον ιδρώτα. Περιέχουν συστατικά που καταπολεμούν την εφίδρωση και το πιο συνηθισμένο από αυτά είναι τα άλατα αλουμινίου. Τα άλατα αλουμινίου, φράσσουν τους ιδρωτοποιούς πόρους και έτσι δεν ιδρώνουμε τόσο ή και καθόλου. Αυτό από μόνο του δεν είναι καλό.

Αν προσθέσεις σε όλα αυτά, το γεγονός πως τα άλατα αλουμινίου έχουν συνδεθεί με νόσους όπως ο καρκίνος του μαστού, αλλά και η νόσος Αλτσχάιμερ, δεν είναι τυχαίο το ότι ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται προς τα φυσικά αποσμητικά. Μία από αυτούς ήμουν και εγώ.

Άρχισα να χρησιμοποιώ το γνωστό σε όλους μας κρύσταλλο.
Από προσωπική –πλέον- εμπειρία μπορώ να σου πω ότι, όχι μόνο είναι αποτελεσματικός αλλά ό, τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου και όχι, δεν χρειάζεται να περάσεις τη φάση της δυσοσμίας που όλοι περιγράφουν.

Καθώς το σώμα σου αποτοξινώνεται από τα άλατα αλουμινίου που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα σου αλλά και από άλλα συστατικά που δεν κατάφερες να… ιδρώσεις, ναι ίσως να μυρίσει ο ιδρώτας σου λίγο. Αν ωστόσο κάνεις καθημερινά ντους και βοηθήσεις την κατάσταση με μία μάσκα με ενεργό άνθρακα (ναι, στη μασχάλη), θα αποβάλλεις μία ώρα αρχύτερα τα βλαβερά συστατικά από το σώμα σου και το αποσμητικό σου θα κάνει τη δουλειά του ανενόχλητο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram