Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα 4 βήματα αρκούν στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου

Δημοσιεύθηκε 9 Σεπτεμβρίου, 2022

Η ρουτίνα ομορφιάς απασχολεί όλες μας. Είτε έχεις λιπαρό, είτε με τάση ακμής, είτε ξηρό, είτε ευαίσθητο δέρμα, είμαι βέβαιη πως κάθε φορά που βγαίνεις για shopping αναζητάς τα κατάλληλα προϊόντα για σένα. Ειδικά, όμως, αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, το ψάχνεις πολύ.

Ψάχνεις τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσεις στο δέρμα σου και δεν θα οδηγήσουν σε εξάρσεις, κοκκινίλες και φαγούρα, αλλά και τη σωστή ρουτίνα ομορφιάς που θα φροντίζει όπως πρέπει το πρόσωπό σου. Την έχεις βρει; Γιατί αν ακόμη γυροφέρνουν πολλά ερωτηματικά το κεφάλι σου, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Ας δούμε, όμως, πρώτα αν όντως έχεις ευαίσθητο δέρμα και έπειτα τα 4 βασικά βήματα που πρέπει να περιλαμβάνει η skincare routine σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις ευαίσθητο δέρμα

Είναι βασικό να ξεχωρίσεις αν απλά το δέρμα βρίσκεται σε μια φάση που περνά «δύσκολα» και ερεθίζεται εύκολα ή αν όντως έχει ευαισθησία. Και για αυτό ακολούθησε το παρακάτω trick: τρίψε με το δάχτυλό σου – με ελαφριά ως μέτρια πίεση- μια άκρη του προσώπου σου. Αν κοκκινίσει αμέσως, σημαίνει ότι έχεις ευαίσθητο δέρμα.

Ποια είναι, λοιπόν, τα 4 απαραίτητα βήματα για μια σωστή skincare routine στο ευαίσθητο δέρμα; Θα δεις ευθύς αμέσως!

Βήμα 1ο: Καθαρισμός

Ο καθαρισμός προσώπου είναι πρώτο και βασικό βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς κάθε επιδερμίδας. Κάθε πρωί, λοιπόν, και κάθε βράδυ καθάρισε καλά το πρόσωπό σου, αλλά χρησιμοποιώντας δροσερό νερό. Όχι ζεστό, διότι απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και κάνει ακόμα πιο ευαίσθητο το δέρμα.

Βήμα 2ο: Θεραπεία

Επίλεξε έναν ορό με συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, τα πεπτίδια, η νιασιναμίδη ή τα κεραμίδια, που είναι άκρως ενυδατικά. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις toner μετά τον καθαρισμό προσώπου, επίλεξε οπωσδήποτε ένα που δεν περιέχει αλκοόλ και άρωμα.

Σε περίπτωση που θέλεις να χρησιμοποιήσεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου ρετινόλη, AHAs (άλφα υδροξυ-οξέα), BHAs (βήτα-υδροξυοξέα), μην το κάνεις πριν συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου.

Βήμα 3ο: Ενυδάτωση

Το θέμα με το ευαίσθητο δέρμα είναι ότι συνήθως γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητο όταν ο φραγμός του δέρματος έχει διαταραχθεί, πράγμα που σημαίνει ότι το «κλειδί» για να το επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση είναι να το ενυδατώσεις. Ποια είναι, όμως, η κατάλληλη ενυδατική κρέμα για εσένα; Μία που να περιέχει υαλουρονικό οξύ, κεραμίδια ή νιασιναμίδη και σίγουρα όχι μία που περιέχει άρωμα.

Βήμα 4ο: Προστασία

Αντηλιακό, αντηλιακό, αντηλιακό. Ολοκλήρωσε την beauty routine σου με ένα αντηλιακό που δεν φράσσει τους πόρους και δεν προκαλεί ερεθισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram