Ανανέωση σπιτιού: Οι πρακτικές συμβουλές της interior stylist

Δημοσιεύθηκε 14 Δεκεμβρίου, 2022

Το σπίτι μας είναι το προσωπικό μας καταφύγιο. Ο χώρος που ξεκουραζόμαστε, μας προστατεύει και κλείνει όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας έξω από τον μικρόκοσμο του. Για μένα τα σπίτια μας είναι παραπάνω από μια «εικόνα» και πρέπει να διαμορφώνονται με βάση το ποιοι είμαστε, πώς ζούμε μέσα σε αυτά και τι μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Έτσι, θα ζούμε σε έναν χώρο, που εξελίσσεται μαζί με εμάς, συνδέεται με τις ανάγκες μας και παράλληλα μας χαρίζει μικρές στιγμές χαράς κάθε μέρα. Ξεκινώντας, λοιπόν, την ανανέωση σπιτιού το πρώτο βήμα είναι να ξεχάσουμε τις μόδες! Φτιάχνοντας ένα χώρο, στοχεύουμε πάντα στη διαχρονικότητα.

Ανανέωση σπιτιού με ξεκαθάρισμα και οργάνωση
Ένα σημαντικό πρώτο βήμα είναι το ξεκαθάρισμα των αντικειμένων. Χαρίζουμε ή ανακυκλώνουμε όσα δεν χρησιμοποιούμε πια. Σκεφτόμαστε ξανά και ξανά πριν αγοράσουμε κάτι γιατί είναι εύκολο να παρασυρθούμε. Έπειτα καταγράφουμε τις ιδέες μας, ώστε να οργανώσουμε τη σκέψη μας και να εξετάσουμε τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά υλικά και χρώματα
Η επιλογή χρωματικής παλέτας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του χώρου αλλά και στην ψυχολογία μας. Προτείνω να κρατήσουμε ουδέτερους τόνους στα χρώματα και να χρησιμοποιούμε φυσικά υλικά που είναι καλύτερα για την υγεία μας και για το περιβάλλον, όπως το μασίφ ξύλο, το λινό, το μαλλί, το μάρμαρο κ.ά. Καλό είναι, επίσης, να διατηρούμε ήπιες τονικότητες στους τοίχους και να δίνουμε έμφαση ή χρώμα μέσα από μικρότερα αντικείμενα.

Ανανέωση σπιτιού με αναδιάταξη
Ένας χώρος για να είναι ζεστός και ελκυστικός χρειάζεται τα έπιπλα να τοποθετούνται σαν να συνομιλούν μεταξύ τους! Έτσι δημιουργούμε ένα focal point όπως για παράδειγμα ένα τζάκι ή ένα coffee table κ διαμορφώνουμε τα υπόλοιπα έπιπλα γύρω από αυτό. Για παράδειγμα μια πολυθρόνα στο σαλόνι ταιριάζει καλύτερα απέναντι ή διαγώνια από τον καναπέ παρά στη συνέχεια του. Αυτό αμέσως δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα χαλάρωσης. Εξίσου σημαντική είναι η οργάνωση των διακοσμητικών και των αντικειμένων γενικότερα σε ένα χώρο με σωστή ομαδοποίηση ανά κατηγορίες.

λήψης 7 1

Φωτισμός
Τέλος, ο φωτισμός θα δώσει τις πιο χαλαρωτικές νότες. Είναι καθοριστικής σημασίας να υπάρχει περιφερειακός φωτισμός με μικρές εστίες φωτός σε διάφορα σημεία γύρω από το χώρο του σαλονιού. Ένα μεγάλο κεντρικό φωτιστικό στη μέση του δωματίου προκαλεί μεγάλη ένταση και μόνο ηρεμιστική επίδραση δεν έχει. Δώστε σημασία στα χρώματα της λάμπας, αποφύγετε τους ψυχρούς τόνους κ επιλέξτε φωτιστικά που διαχέουν το φως ομοιόμορφα. Επιδαπέδια φωτιστικά, συνδυάζονται όμορφα με επιτραπέζια και φωτιστικά τοίχου στον ίδιο χώρο, ενώ μερικά αναμμένα κεριά θα δημιουργήσουν την πιο hygge ατμόσφαιρα!

Το να ζεις με αρχή την απλότητα δεν σταματάει στην κατά το δυνατό minimal διακόσμηση. Η απλότητα είναι τρόπος ζωής και δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα σχέση ανάμεσα στην ευεξία και τον σχεδιασμό, ενώ χρειάζεται συνεχή ενημέρωση και οικολογική συνείδηση.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram