Έχεις σκεφτεί ποτέ να βάλεις στην ζωή σου το dry cleansing;

Δημοσιεύθηκε 9 Νοεμβρίου, 2022

Μια από τις must τελετουργίες στη ρουτίνα ομορφιάς κάθε γυναίκας είναι ο καθαρισμός. Ο πρωινός και βραδινός. Γιατί το δέρμα σου έχει ανάγκη και από πρωινή καθαριότητα, ώστε να δημιουργήσεις τον τέλειο καμβά για το μακιγιάζ, αλλά και από βραδινή, ώστε να απομακρύνεις κάθε ίχνος βρωμιάς και λιπαρότητας που έχει συσσωρευτεί στο πρόσωπο από την ατμόσφαιρα.

Εσύ, βέβαια, ξέρεις τον γνωστό καθαρισμό: με νερό και σαπούνι. Αυτόν που κάνεις με αφρό για να απομακρύνεις όλο το make up από την επιδερμίδα σου. Να, όμως, που οι τάσεις εξελίσσονται και ένα νέο trend μπαίνει δυναμικά στον κόσμο του skincare αλλάζοντας τα πάντα για τον καθαρισμό. Ο λόγος για το dry cleansing. Ναι, καλά έκανες τον συνειρμό με το dry brushing, γιατί έχουν ομοιότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν έχεις ακούσει το dry brushing θα ξέρεις ότι είναι η απολέπιση του δέρματος και το μασάζ με ειδική βούρτσα, το οποίο καταπολεμά την κυτταρίτιδα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα του σώματος. ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ. Αντιστοίχως, το dry cleansing αφορά τον στεγνό καθαρισμό του προσώπου.

Στην ουσία, δηλαδή, πλένεις το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό που δεν κάνει αφρό – επίλεξε λοιπόν ένα προϊόν με βάση το λάδι ή ένα cleansing balm- και δεν χρησιμοποιείς νερό. Με το καθαριστικό κάνεις μασάζ σε στεγνό δέρμα ως πρώτο βήμα, στη συνέχεια ξεπλένεις τα χέρια με ζεστό νερό και κάνεις πάλι μασάζ προσθέτοντας μόνο με αυτόν τον τρόπο νερό στη διαδικασία.

Τα οφέλη του dry cleansing
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του στεγνού καθαρισμού (aka dry cleansing) είναι ότι το προϊόν που χρησιμοποιείς επιδρά στο 100% πάνω στο δέρμα σου, γιατί δεν αραιώνεται με νερό, άρα δεν χάνουν τη δράση τους τα συστατικά του. Αν, για παράδειγμα, το καθαριστικό σου έχει ενεργά συστατικά, όπως τα οξέα, ή αντιβακτηριδιακά, όπως το υπεροξείδιο του βενζολίου, τότε θα είναι λιγότερο ενεργά αν αναμειχθούν με νερό. Με το dry cleansing, αυτό δεν συμβαίνει.

Άσε που με αυτόν τον τρόπο φροντίζεις ήπια την επιδερμίδα σου και δεν την ταλαιπωρείς. Ειδικά αν έχεις ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα, το dry cleansing είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα. Κι αυτό, γιατί τα καθαριστικά προσώπου που δεν κάνουν αφρό είναι λιγότερο σκληρά για την επιδερμίδα και προσφέρουν πολύ πιο ήπια απολέπιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram