Έχασες την αυτοπεποίθησή σου; 4 tips της Rihanna για να την ξαναβρείς

Δημοσιεύθηκε 12 Μαΐου, 2022

Έχει καταρρίψει τα εμπόδια στην ομορφιά, τη μόδα, τη μουσική και πρόσφατα στο maternity style. H Rihanna είναι μια γυναίκα που δεν φοβάται τις αλλαγές, ζει έντονα και με αυτοπεποίθηση, αποτελώντας έμπνευση για εμάς σε θέματα αυτοεκτίμησης και women empowerment.

Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι αλλά πρέπει να την δουλεύεις συνεχώς μέσα σου. Εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν αυτοπεποίθηση σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής τους (προσωπική ζωή, επαγγελματική ζωή κ.ά), ενώ άλλες μόνο σε ορισμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν η έλλειψη αυτοπεποίθησης στέκεται εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων σου, ήρθε η ώρα να νιώσεις πιο δυνατή από ποτέ. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου 4 μυστικά στα οποία ορκίζεται η Rihanna και μπορείς εύκολα να τα αντιγράψεις.

1) Κάνε τα πάντα για εσένα και όχι για τους άλλους

Μπορεί η ατάκα «να αγαπάς τον εαυτό σου» να ακούγεται κλισέ ωστόσο η Rihanna ξέρει ότι το να αγαπάς τον εαυτό σου δεν είναι τόσο απλό. Σε ένα άρθρο με την Emirates Woman, εξήγησε ότι το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι στην πραγματικότητα να κάνεις τα πάντα για τον εαυτό σου, όχι για τους άλλους. Η τραγουδίστρια ανέφερε ότι το μακιγιάζ και η μόδα μπορεί να είναι μεγάλες επιρροές που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει «να βεβαιωθείς ότι το κάνεις για να νιώθεις καλά και δεν προσπαθείς να εντυπωσιάσεις κανέναν άλλο».

2) Προσποιήσου μέχρι να το πετύχεις

Όταν ρωτήθηκε τι κάνει τις μέρες που δεν νιώθει τόσο σίγουρη, η τραγουδίστρια απάντησε: «Προσποιούμαι. Είτε κλαίω για να κοιμηθώ, και εννοώ, ποιος θέλει να το κάνει αυτό; Ξυπνάς με πρησμένα μάτια την επόμενη μέρα—είναι χαμένα δάκρυα».

Σπάνια θα νιώθουμε απόλυτα έτοιμες για κάτι νέο (ειδικά όταν αμφισβητούμε τον εαυτό μας). Το να προσποιούμαστε ότι έχουμε αυτοπεποίθηση είναι το μυστικό που χρειαζόμαστε όλες για να νιώθουμε πιο δυνατές.

3) Βρες τα πρότυπά σου

Σε μια συνέντευξη στην Emirates Woman, η Rihanna μίλησε για τις γυναίκες στη ζωή της που της έμαθαν γτη δύναμη της αγάπης για τον εαυτό της. «Τόσο η γιαγιά μου όσο και η μαμά μου ήταν δυνατές ανεξάρτητες γυναίκες – έπρεπε να είναι», είπε. «Ήταν και οι δύο ανεξάρτητες γυναίκες που έκαναν τα πράγματα να συμβαίνουν για τον εαυτό τους και είμαι τόσο ευγνώμων που μεγάλωσα γύρω από τέτοιες γυναίκες».

Λένε ότι τα άτομα με τα οποία περνάμε τον περισσότερο χρόνο είναι οι αντανακλάσεις του εαυτού μας. Φρόντισε λοιπόν ο κοινωνικός σου περίγυρός να περιλαμβάνει άτομα που σέβεσαι, εκτιμάς και θαυμάζεις.

4) Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες γυναίκες

«Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιον άλλο», δήλωσε η Rihanna παλαιότερα στο InStyle. Η αλήθεια είναι πως στην εποχή της απόλυτης τεχνολογίας, όλες τείνουμε να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλες γυναίκες (τι τρώνε, τι φορούν κ.ά) με αποτέλεσμα να νιώθουμε συχνά μειονεκτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram