Έτσι θα αντιμετωπίσεις τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα

Δημοσιεύθηκε 30 Ιανουαρίου, 2023

Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα. Στην καλύτερη περίπτωση ενοχλητικές, στη χειρότερη, εφιάλτης. Είτε εμφανίζονται ως μικρά, είτε έως μεγάλα σπυράκια στα πόδια, στη γραμμή του μπικίνι, στις μασχάλες, μετά την απολέπιση ή το ξύρισμα, η αίσθηση της ενόχλησης (που μεταξύ άλλων μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή ακόμη και σε ουλές) είναι μεγάλη.

Στην ουσία, οι τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα είναι εκείνες που καθώς μεγαλώνουν, «παγιδεύονται» κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Αυτό, μεταξύ άλλων, μπορεί να συμβεί φυσιολογικά (έχει να κάνει με τον τρόπο που μεγαλώνουν τα μαλλιά) αλλά και επειδή τα νεκρά κύτταρα του δέρματος φράζουν τους θύλακες της τρίχας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καλύτερη μέθοδος εκτός από τις αντιφλεγμονώδεις θεραπείες, είναι σε κάθε περίπτωση η απαλή καθημερινή απολέπιση και ενυδάτωση, παρόλα αυτά υπάρχουν μερικοί DIY τρόποι- μέθοδοι που μπορεί να βοηθήσουν, όπως οι παρακάτω, έτσι όπως τους ανέφεραν διάφοροι experts στο Byrdie.

Με μαύρο τσάι

Θα χρειαστείς:

Ένα φακελάκι μαύρο τσάι
Νερό

Η διαδικασία είναι εύκολη:

Αφού βράσεις λίγο νερό, προσθέτεις στην κούπα το φακελάκι του τσαγιού. Περιμένεις μερικά λεπτά και στη συνέχεια ακουμπάς το φακελάκι πάνω στην περιοχή που θέλεις, αφήνοντάς το για 2-3 λεπτά.

Γνωστό για τις φυσικές θεραπευτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το μαύρο τσάι καταπραΰνει το δέρμα και μειώνει την ερυθρότητα. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά όπως η καφεΐνη, η οποία, έχει επίσης εξαιρετικά οφέλη για την πρόληψη της ακμής (βοηθώντας τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα) και την αντιγήρανση.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram