Έλαιο σταφυλιού στην επιδερμίδα. Το ακούς περίεργο; Και όμως, είναι θαυματουργό

Δημοσιεύθηκε 20 Νοεμβρίου, 2021

Εμείς τα κορίτσια μας αρέσει να προσέχουμε πολύ την επιδερμίδα μας και συνεχώς ψαχνόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα

Πρόσφατα έμαθα και εγώ για το έλαιο σταφυλιού. Στην αρχή μου ακούστηκε πολύ περίεργο αλλά μετά συνειδητοποίησα πόσα οφέλη έχει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έλαιο σταφυλιού προέρχεται από τους σπόρους των σταφυλιών. Αυτό που, όμως, μπορεί να μη σου έχει πάει καν στον νου είναι ότι το συγκεκριμένο λαδάκι είναι υποπροϊόν της παραγωγής κρασιού. Ναι, ναι!

Για να καταλάβεις, αφού ξεκινήσει η παραγωγή κρασιού, το έλαιο σταφυλιού βγαίνει από τους σπόρους που έχουν απομείνει και συσκευάζεται για να χρησιμοποιηθεί για την επιδερμίδα και τα μαλλιά.
Και τα οφέλη του; Είναι πάρα πολλά! 

Γενικότερα, τα διάφορα έλαια που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν την ιδιότητα να ενυδατώνουν το δέρμα. Ειδικότερα, όμως, το έλαιο σταφυλιού, περιέχει θρεπτικά συστατικά και μέταλλα, τα οποία όχι μόνο θρέφουν την επιδερμίδα, αλλά «γεμίζουν» τα κενά λόγω χαλάρωσης και χαρίζουν λάμψη.

Το έλαιο σταφυλιού, λοιπόν, περιέχει πολλά λιπαρά οξέα, λινολεϊκό οξύ και βιταμίνη Ε που βοηθούν στην απαλότητα, στη διατήρηση της υγρασίας, στην εξομάλυνση του τόνου και της υφής του δέρματός σας, ενώ παρέχουν αντιοξειδωτικά και αντιμικροβιακά οφέλη.

Το λινολεϊκό οξύ είναι απαραίτητο για τη δημιουργία κεραμιδίων, τα οποία όσο μεγαλώνουμε τόσο εκλείπουν από τον οργανισμό μας, αλλά και για τη διατήρηση του φραγμού του δέρματος.

Έλα, παραδέξου το! Ακούγεται τέλειο το έλαιο σταφυλιού και μάλλον τώρα ψάχνεσαι για το πώς να το εντάξεις στη skincare routine σου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram